Кристафол

Водоразтворими торове с микроелементи и аминокиселини

Хранителни биостимуланти богати на аминокиселини, макро- и микроелементи. Серията от продукти КРИСТАФОЛ притежава троен ефект – хранителен, коригиращ и стимулиращ, с което се елиминира нуждата от прилагане на друг тип биостимуланти и листни торове с храненето на културите. В зависимост от нуждите за подхранване предлагаме три формулации обогатени с азот, фосфор или калий. Жизненоважните микроелементи – желязо, мед, бор, манган и молибден са в достъпна за усвояване хелатна форма, която ги предпазва от утаяване.

Налични и в нашия онлайн магазин shop.sembodja.bg

Опаковка:
5 кг
Направи запитване
  • Основно допълнение към конвенционалното хранене. Листното внасяне на бавно усвоим азот в точния момент гарантира производствения потенциал на вашите култури
  • Богатата аминограма предпазва растенията при условия на биотичен и абиотичен стрес
  • Свободните аминокиселини участват в образуването на протеини, повишавайки производителността на растенията по време на всички фенологични фази
  • Предотвратява и коригира недостига на макро- и микроелементи, гарантирайки правилно развитие на културите и техните репродуктивни органи
  • Подобрява ефективността на фотосинтезата и оптимизира използването на азот през целия цикъл на културите
  • Високата концентрация на азот стимулира вегетативното развитие, като се препоръчва приложението му във фази на силна енергийна необходимост и активен растеж
  • Ниско съдържание на хлориди – минимален риск за повреди по културите
  • Увеличава добива, хектолитъра и качеството на реколтата

 

 

% w/w
КРИСТАФОЛ-N
КРИСТАФОЛ-P
КРИСТАФОЛ-K-K
Общ азот (N)
25,0 %
11,0 %
10,0 %
карбамиден азот
14,5 %
1,25 %
амониев азот
7,0 %
11,0 %
4,0 %
органичен азот
0,75 %
0,75 %
нитратен азот
2,75 %
4,0 %
Дифосфорен пентаоксид (P₂O₅) водоразтворим
5,0 %
55,0 %
5,0 %
Калиев оксид (K₂O) водоразтворим
10,0 %
30,0 %
Магнезиев оксид (MgO) водоразтворим
2,0 %
2,0 %
2,0 %
Желязо (Fe) водоразтворимо хелатирано с EDTA
0,10 %
0,10 %
0,10 %
Манган (Mn) водоразтворим хелатиран с EDTA
0,08 %
0,08 %
0,08 %
Мед (Cu) водоразтворима хелатирана с EDTA
0,03 %
0,03 %
0,03 %
Цинк (Zn) водоразтворим хелатиран с EDTA
0,10 %
0,10 %
0,10 %
Бор (B) водоразтворим
0,03 %
0,03 %
0,03 %
Молибден (Mo) водоразтворим
0,005 %
0,005 %
0,005 %
Свободни аминокиселини
5,5 %
2,0 %
5,5 %
pH интервал на стабилност на хелатната фракция
3 - 9
3 - 9
3 - 9
pH (на водния разтвор)
5 - 7
5 - 7
5 - 7

Аминограма: Аланин (8,80%), Аспарагинова к-на (9,60%), Глутаминова к-на (45,20%), Глицин (13,20%), Лизин (23,20%).
Съдържанието на всяка аминокиселина е % от общото съдържание на свободни аминокиселини.

Листно приложение
КУЛТУРА
КРИСТАФОЛ-N
КРИСТАФОЛ-P
КРИСТАФОЛ-K
Житни култури
100 - 200 г/дка
100 - 200 г/дка
100 - 150 г/дка
Слънчоглед, рапица, соя
100 - 200 г/дка
100 - 200 г/дка
200 - 300 г/дка
Лозя
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
Зеленчуци
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
Бобови култури
200 - 300 г/дка
200 - 300 г/дка
200 - 300 г/дка
Овощни култури
300 - 500 г/дка
300 - 500 г/дка
300 - 500 г/дка
Картофи
400 - 600 мл/дка
400 - 600 мл/дка
400 - 600 мл/дка
Цвекло
400 - 600 г/дка
400 - 600 мл/дка
400 - 600 мл/дка
Ягодоплодни
200 - 300 г/дка
Бадеми
200 - 400 г/дк

Препоръчителните дози са индикативни. За по-голяма прецизност, моля, консултирайте се с нашите агрономи специалисти или изпратете запитване от ТУК.

 

КРИСТАФОЛ-N – приложим при всички есенни и пролетни зърнени култури в критични за добива и качеството фази на развитие; особено подходящ за коригиращо азотно торене във фаза край на братене – начало на вретенене при пшеницата; във фаза изкласяване – млечна зрялост – за качество на зърното и наливане на протеини.

КРИСТАФОЛ-P – енергия за всички фази от развитието на културите, особено по време на цъфтеж и залагане на плодовете.

КРИСТАФОЛ-K – през есента за устойчивост на културите на измръзване; при слънчогледа – оптимален ефект на приложение във фаза бутонизация за жизненост на цветчетата и високо маслено съдържание; при лозя и овошки – за по-високо захарно съдържание.

 

При смесване с минерални масла, мед, сяра, калциев сулфат и алкални продукти да се направи предварителен тест за съвместимост. Да не се прилага върху сливови дръвчета, тъй като има риск от фитотоксичност.

Ползи
  • Основно допълнение към конвенционалното хранене. Листното внасяне на бавно усвоим азот в точния момент гарантира производствения потенциал на вашите култури
  • Богатата аминограма предпазва растенията при условия на биотичен и абиотичен стрес
  • Свободните аминокиселини участват в образуването на протеини, повишавайки производителността на растенията по време на всички фенологични фази
  • Предотвратява и коригира недостига на макро- и микроелементи, гарантирайки правилно развитие на културите и техните репродуктивни органи
  • Подобрява ефективността на фотосинтезата и оптимизира използването на азот през целия цикъл на културите
  • Високата концентрация на азот стимулира вегетативното развитие, като се препоръчва приложението му във фази на силна енергийна необходимост и активен растеж
  • Ниско съдържание на хлориди – минимален риск за повреди по културите
  • Увеличава добива, хектолитъра и качеството на реколтата

 

 

Формулации
% w/w
КРИСТАФОЛ-N
КРИСТАФОЛ-P
КРИСТАФОЛ-K-K
Общ азот (N)
25,0 %
11,0 %
10,0 %
карбамиден азот
14,5 %
1,25 %
амониев азот
7,0 %
11,0 %
4,0 %
органичен азот
0,75 %
0,75 %
нитратен азот
2,75 %
4,0 %
Дифосфорен пентаоксид (P₂O₅) водоразтворим
5,0 %
55,0 %
5,0 %
Калиев оксид (K₂O) водоразтворим
10,0 %
30,0 %
Магнезиев оксид (MgO) водоразтворим
2,0 %
2,0 %
2,0 %
Желязо (Fe) водоразтворимо хелатирано с EDTA
0,10 %
0,10 %
0,10 %
Манган (Mn) водоразтворим хелатиран с EDTA
0,08 %
0,08 %
0,08 %
Мед (Cu) водоразтворима хелатирана с EDTA
0,03 %
0,03 %
0,03 %
Цинк (Zn) водоразтворим хелатиран с EDTA
0,10 %
0,10 %
0,10 %
Бор (B) водоразтворим
0,03 %
0,03 %
0,03 %
Молибден (Mo) водоразтворим
0,005 %
0,005 %
0,005 %
Свободни аминокиселини
5,5 %
2,0 %
5,5 %
pH интервал на стабилност на хелатната фракция
3 - 9
3 - 9
3 - 9
pH (на водния разтвор)
5 - 7
5 - 7
5 - 7

Аминограма: Аланин (8,80%), Аспарагинова к-на (9,60%), Глутаминова к-на (45,20%), Глицин (13,20%), Лизин (23,20%).
Съдържанието на всяка аминокиселина е % от общото съдържание на свободни аминокиселини.

Приложение
Листно приложение
КУЛТУРА
КРИСТАФОЛ-N
КРИСТАФОЛ-P
КРИСТАФОЛ-K
Житни култури
100 - 200 г/дка
100 - 200 г/дка
100 - 150 г/дка
Слънчоглед, рапица, соя
100 - 200 г/дка
100 - 200 г/дка
200 - 300 г/дка
Лозя
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
Зеленчуци
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
200 - 400 г/дка
Бобови култури
200 - 300 г/дка
200 - 300 г/дка
200 - 300 г/дка
Овощни култури
300 - 500 г/дка
300 - 500 г/дка
300 - 500 г/дка
Картофи
400 - 600 мл/дка
400 - 600 мл/дка
400 - 600 мл/дка
Цвекло
400 - 600 г/дка
400 - 600 мл/дка
400 - 600 мл/дка
Ягодоплодни
200 - 300 г/дка
Бадеми
200 - 400 г/дк

Препоръчителните дози са индикативни. За по-голяма прецизност, моля, консултирайте се с нашите агрономи специалисти или изпратете запитване от ТУК.

 

КРИСТАФОЛ-N – приложим при всички есенни и пролетни зърнени култури в критични за добива и качеството фази на развитие; особено подходящ за коригиращо азотно торене във фаза край на братене – начало на вретенене при пшеницата; във фаза изкласяване – млечна зрялост – за качество на зърното и наливане на протеини.

КРИСТАФОЛ-P – енергия за всички фази от развитието на културите, особено по време на цъфтеж и залагане на плодовете.

КРИСТАФОЛ-K – през есента за устойчивост на културите на измръзване; при слънчогледа – оптимален ефект на приложение във фаза бутонизация за жизненост на цветчетата и високо маслено съдържание; при лозя и овошки – за по-високо захарно съдържание.

 

При смесване с минерални масла, мед, сяра, калциев сулфат и алкални продукти да се направи предварителен тест за съвместимост. Да не се прилага върху сливови дръвчета, тъй като има риск от фитотоксичност.

    Направи запитване за продукта