- Бързо усвояване и придвижване на бор в растението
- Възстановяване на културите при стрес от биотичен и абиотичен характер (студ, суша, градушка)
- Подобрява процесите на цъфтеж, оплождане и залагане на плодовете; намалява броя на нежизнеспособните цветове и зърна
- Стимулиране на фотосинтезата и плодообразуването
- Подобрява клетъчното делене, размножаването и растежа – спомага за бързото възстановяване на увредените тъкани и органи; активира растежа на меристемни тъкани (корени и кълнове)
- Подобрява преминаването на калций между тъканите
- Постига се равномерно хранене и оптимално наедряване на плода
- Намалява окапването на листата и плодовете
- Подобрява качеството на плодовете, като ограничава физиопатологиите и деформациите